2008. június 24., kedd

A kisgólyák már abban a fázisban vannak, amikor a szülők sokszor órákra egyedül hagyják őket. Erre szükség is van, mert egyre több táplálékot kell hordaniuk a fiókáknak, és ez egyre több időt emészt fel. Szerencsére a kritikus időszakban nem volt olyan időjárási körülmény, amely befolyásolta volna a fiókák túlélését, így mind a három szépen fejlődik és lassan elérik szüleik méretét. Hamarosan következnek az első szárnypróbálgatások, de az első repülőpróbákra még kicsit várnunk kell.

2008. június 13., péntek

Beharangozó - Gólyagyűrűzés Tápiógyörgyén - élőben az interneten!

Németh András kollégám sorait teszem közzé ezúttal:

Június 15-én élőben, az interneten is nyomon követheti a gólyák gyűrűzését!

A 2008-as országos Gólya RoadShow zárónapján még azok is élőben követhetik a fehér gólya gyűrűzést, akik nem tudnak a Tápió-vidéken a helyszínen részt venni az akcióban. Ehhez nem kell mást tenniük minthogy 11 és 12 óra közt a tápiógyörgyei webkamera képét figyelni.

A látványos gólyagyűrűzés ekkor érkezik ugyanis a webkamera által megfigyelt fészekhez, ahol a szakemberek daruskocsi segítségével a kisgólyákat egyedi azonosítógyűrűkkel látják el.

Amennyiben lehetősége van rá, ne csak virtuálisan látogasson el hozzánk, hisz gólyákat simogatni csak a helyszínen lehet!

2008. június 4., szerda

A fiókák a jó időben nőnek, mint a gomba

Az elmúlt napokban az időjárás kedvezett a fiókáknak, nem volt hosszan tartó erős lehülés, s a meleg sem volt elviselhetetlen. A forró napokon a szülők árnyékukkal védik a kicsiket a túlhevüléstől, mint az a lentebbi animáción is látszik.

A képek 2008. május 31-én készültek.